Доступність посилання

ТОП новини

У Львові запустили «ракету» у бік президента Петра Порошенка


У Львові запустили попереджувальну «ракету» президентові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

У Львові запустили попереджувальну «ракету» президентові

Львів – Громадські активісти Львова вимагають від президента Петра Порошенка оприлюднити прізвища претендентів на посаду очільника Львівщини. Львівська громада хоче висловити власну думку щодо наступного голови обладміністрації, яких в області змінюють дуже часто.

Громадські активісти прийшли під стіни приміщення Львівської обладміністрації з ракетою, на якій червоними літерами було написано «жити по-новому». Вони продемонстрували флеш-моб «Попереджувальний сигнал президенту», щоб нагадати Петрові Порошенку, що громадськість вимагає виконувати передвиборчі обіцянки – призначати людей на посади прозоро, проводити кадрову політику у співпраці з громадськістю.

«Ми всі в очікуванні призначення голови ЛОДА. Це буде людина президента тут на місці. Для нас це завжди якась несподіванка. Ми не розуміємо, за яким критерієм людину призначають, чому саме цю людину, тобто виникає чимало запитань і претензій. А тому ми пропонуємо оголосили прізвища ймовівних кандидатів чи кандидата, щоб ми могли висловити власну думку», – зауважила активістка комітету Майдану Львівщини Ольга Сало.

Громадськість вимагає відкритості від влади

Громадські активісти вимагають, щоб новий очільник Львівщини щомісяця відкрито з ними зустрічався, щоб представники громадських організацій могли бувати на апаратних нарадах, щоб контролювати владу і водночас їй допомагати. Але ще перш аніж посісти у крісло керівника області, претендент має озвучити громаді свої плани і підписати декларацію про відповідальність перед громадою, вказавши свої доходи і витрати, рухоме і нерухоме майно.

«Я людина не політична, але такі призначення, які ми останніми роками спостерігаємо, видаються просто дивними. Все відбувається не прозоро і утаємничено. Слід озвучити кандидатури, щоб громадськість оцінила, бо цій людині керувати нашою землею. Ми розраховуємо на постійний діалог зі владою і готові громадою і з фахівцями надавати підтримку й допомогу владі»,– говорить активіст Костянтин Ковалишин.

Представники кількох громадських організацій надіслали звернення Петрові Порошенку щодо призначення голови Львівської обладміністрації, сподіваючись на відкритість і діалог.

За останні чотири роки на Львівщину буде призначений уже сьомий голова обладміністрації. Найкоротший термін – три місяці від 5 березня цього року – обіймала цю посаду народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех, яка днями написала заяву на звільнення. Її призначення спричинило невдоволення серед громадських активістів, котрі увесь час вимагали звільнення Ірин Сех, бо вона суміщала свою посаду з депутатськими повноваженнями, чим порушувала чинне законодавство.

Якщо президент Петро Порошенко не дослухається до громадських активістів і кулуарно призначить людину на посаду очільника Львівщини, то обіцяють не попереджувальну акцію, а довготривалу.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG