Доступність посилання

ТОП новини

Біля консульства Росії в Харкові заспівали пісню про Путіна


У Харкові під консульством Росії співали пісню про Путіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00
Кілька сотень активістів у Харкові пікетували консульство Росії. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, люди у руках тримали українську символіку.

Серед протестувальників були активісти із символікою «Правого сектору».

Активісти вимагали від президента Росії Володимира Путіна «забрати руки від України».

На знак протесту мітингувальники заспівали пісню про Путіна, яка стала популярною в мережі інтернет завдяки футбольним вболівальникам.

На мітингу були присутні кілька десятків міліціонерів, які щільним кільцем стояли між людьми і консульством.

У суботу, 14 червня біля російського посольства в Києві відбулася акція протесту проти політики Росії щодо України. Демонстранти протестували проти проникнення російських танків на українську територію і висловлювали гнів через загибель 49 військових у Луганську внаслідок обстрілу проросійських бойовиків.

Протестувальники зірвали російський прапор, розтрощили кілька автомобілів російських дипломатів, закидали будівлю яйцями і фарбою.

Керівник українського МЗС Андрій Дещиця, намагаючись заспокоїти обурених людей, процитував слова із популярної пісні футбольних фанатів «Путін – х**ло». Це викликало невдоволення з боку Росії.

У ЄС і США засудили напад на російську амбасаду в Києві і закликали українську владу виконувати міжнародні зобов’язання з охорони дипломатичних представництв.
XS
SM
MD
LG