Доступність посилання

ТОП новини

Під час переглядів фільмів «Вавилону 13» американські глядачі плакали


Мета заходу у столиці США – передати дух подій Революції гідності через історії людей та залучити фінансову підтримку. Адже всі фільми робляться творчою групою «Вавилону 13» за власний кошт.

Юрій Грузінов – співзасновник та оператор проекту – говорить, що робота не зупиняється ані на мить та висловив подяку тим, хто допоміг вивести «Вавилон 13» на міжнародний рівень.
Наші групи працюють на сході, працюють у Києві. Також група працює в Америці: ми почали знімати великий проект про українську діаспору
Юрій Грузінов

«Я хотів би подякувати Ендрю Котляру та Любові Михайловій. Котляр - це «Kinofest NYC», а Любов – це «Інсталяція». Це люди, які допомогли «Вавилону» вийти за межі України та Європи. Наша робота не закінчується досі. Наші групи працюють на сході, працюють у Києві. Також група працює в Америці: ми почали знімати великий проект про українську діаспору. Зараз займаємось пошуком історій та фінансування, а вся наша техніка залишилась у Криму», – розповів Юрій Грузінов.

Сльози на очах – такий результат після перегляду семи робіт, серед яких «Перша смерть» і «Небесна Сотня».

«Тоді плакала, зараз плакала. Щоразу будуть оці емоції виникати. Неможливо просто не пропустити це через себе», – сказала глядачка Настя.

«Все одно було тяжко на це дивитись, тяжко це знову переживати. Я пережив це все на собі, треба попереджати глядачів. Я бачив, що деякі йшли - важко було дивитись. Стільки крові, безвиході. Жах. Концетрований», – каже глядач Володимир.

«Дуже емоційно, надзвичайно емоційно. Таке враження, що сама побувала на цій вулиці Грушевського. Це дало мені можливість пережити всі ці почуття, які були в той час і які продовжуються зараз», – поділилася своїми враженнями глядачка Ірина.

Враженнями поділилися й американці.

«Я була дуже засмучена тим, що сталося з протестувальниками в Україні. Людський аспект дуже мене вразив, оскільки я не мала доступу до українських медіа. Фільми дуже чіпляють», – сказала Шерлон після перегляду стрічок.

Історію України від зими 2013 до літа 2014 року демонструватимуть у Лос-Анджелесі, Сан-Франциско та у Канаді. За словами Юрія Грузінова, події на Майдані та Сході України – це не боротьба українців проти росіян. Це боротьба свідомості: свободи проти Радянського Союзу. І це один з меседжів, який він хочу донести до глядачів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG