Доступність посилання

ТОП новини

На території України посилюють охорону російських диппредставництв – МЗС


Будівля російського посольства у Києві після акції протесту, 15 червня 2014 року
Будівля російського посольства у Києві після акції протесту, 15 червня 2014 року
Українська сторона посилила охорону російських дипломатичних представництв на своїй території, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«Зокрема, забезпечено посилення охорони посольства Росії в Україні, також інших російських установ, зокрема генеральних консульств в Одесі, Харкові і Львові», – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, у зв’язку з відповідною нотою російської сторони з приводу пікетування будівлі російського посольства МЗС України направив російській стороні ноту-відповідь, в якій поінформував про те, що правоохоронні органи України проводять розслідування подій, пов’язаних з акцією протесту біля посольства Росії 14 червня.

Перебийніс заявив, що в цьому контексті МЗС хоче запевнити всіх своїх міжнародних партнерів, що Україна завжди дотримувалася і дотримуватиметься положення Віденської конвенції про дипломатичні відносини, зокрема в частині забезпечення належного захисту диппредставництв іноземних держав на своїй території.

У суботу, 14 червня біля російського посольства в Києві відбулася акція протесту проти політики Росії щодо України. Демонстранти протестували проти проникнення російських танків на українську територію і висловлювали гнів через загибель 49 військових у Луганську внаслідок обстрілу проросійських бойовиків.

Протестувальники зірвали російський прапор, розтрощили кілька автомобілів російських дипломатів, закидали будівлю яйцями і фарбою.

16 червня біля будівлі генерального консульства Росії в Одесі під час масової акції сталися сутички між охоронцями й активістами.
XS
SM
MD
LG