Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 17 червня. Російські ЗМІ: влада України полює за журналістами Росії


Російський прокремлівський телеканал «Росія-24» у вівторок присвятив більш як годинну інформаційну програму звинуваченням на адресу українською влади, яка нібито полює за російськими журналістами. Для цього було використано загибель журналіста телеканалу «Росія» Ігоря Корнелюка під час обстрілу українськими силовиками позицій проросійських сепаратистів під Луганськом. «Росія-24» також стверджує, що російські журналісти на сході України є єдиним джерелом правдивої інформації зі сходу України. Тут також прозвучали звинувачення на адресу української влади про те, що вона виступає за нагнітання і посилення воєнного протистояння на сході України.

Кореспондент Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк помер у вівторок від отриманих під Луганськом поранень, коли потрапив під обстріл українських силовиків, перебуваючи безпосередньо на позиціях бойовиків угруповання «Луганська народна республіка», яке в Україні офіційно визнане терористичною організацією.

Телеканал «Росія-24» покладає всю вину за загибель Корнелюка на українську владу і армію України. Кореспондент каналу з Москви Євген Піддубний сказав: «Якби не було оцих кричущих фактів з нашими колегами з LifeNews, з телеканалу «Звєзда», то можливо б сьогоднішня трагедія з Корнелюком могла б розглядатися як випадковість. Але якщо розглядати ситуацію у розвитку, то яка ж це випадковість? Взагалі то цілком закономірний розвиток подій – російські журналісти в Україні стали мішенню, стали ціллю, за якою полюють. Українські силовики, українська влада, ще раз повторюсь, вони оголосили російських журналістів своїми ворогами».

Тут же прозвучали звинувачення на адресу української влади, що вона, мовляв, чи не єдина сила у цьому конфлікті, яка виступає за посилення протистояння і воєнного сценарію на сході України. І ні слова про участь Росії у цих подіях, російських диверсантів, ні слова про мирний план президента Петра Порошенка.

Прокремлівські власники ЗМІ закликають протистояти цілому світові

Арам Габреілян
Арам Габреілян

Генеральний директор видавничого дому Москви NewsMedia Арам Габреілян з приводу загибелі Ігоря Корнелюка і ситуації з російським журналістами заявив телеканалу «Росія-24»: «Я не вірю у те, що західні засоби інформації проявляють якусь солідарність. Я взагалі не вірю у те, що західне суспільство проявить якусь солідарність. Я вважаю, що ми повинні тут в Росії всі об’єднатися разом, і журналісти, і громадяни, російське суспільство, та показати, що ми сильна держава, сильне суспільство, котре буде старатися не давати ображати нікого на землі».

Габріельян також закликав президента Путіна застосувати свою владу і силу, щоб вплинути на «фашистів» в Україні.

З репортажу телеканалу «Росія-24» також стало відомо, що у середу Держдума, у зв’язку з фактом загибелі Ігоря Корнелюка, вимагає заслухати міністра оборони Росії Сергія Шойгу з питання можливих заходів щодо захисту росіян на сході України. Хоча відомо, що Корнелюк був родом із українського Запоріжжя.

До цього ж виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого журналіста Ігоря Корнелюка. Він написав у своєму Twitter: «Висловлюю співчуття рідним і близьким російського кореспондента ВДТРК Ігоря Корнелюка, який загинув під Луганськом».

Корнелюк надавав інформаційний супровід одній із терористичних груп – Тимчук

За оперативними даними групи «Інформаційне спротив», загиблий під Луганськом журналіст російського телеканалу «Росія» Ігор Корнелюк (як і його колега Антон Волошин) потрапили на територію України нелегально, повідомив координатор цієї групи Дмитро Тимчук. Також вони не були акредитовані при штабі антитерористичної операції.

Перебуваючи на українській території, російські журналісти на Донбасі надавали інформаційний супровід діяльності однієї з терористичних груп, зазначає Тимчук.

Заголовок останньої публікації журналіста Ігора Корнелюка є таким: «Україна: у селищі Щастя карателі вирізали майже все місцеве населення».

Із усього повідомленого тут не дивно, що у вівторок впливова німецька газета Suddeutsche Zeitung наголосила, що, не дивлячись на всю таємничість і хитрощі Путіна щодо України, є два дуже надійних індикатори його планів: державне телебачення Кремля та «Газпром». І обоє, як пише німецька газета, нічого не роблять без схвалення Путіна; і обоє докладають всіх зусиль з самого початку української кризи, щоб конфлікт в Україні загострювався та ця держава слабнула.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG