Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв і Коломойський підписали Меморандум про співпрацю


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв
Сьогодні в Дніпропетровську голова місцевої облдержадміністрації Ігор Коломойський і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв підписали Меморандум про співпрацю.

Мета меморандуму – розвиток відносин, зміцнення дружби і поваги між кримськотатарським народом і жителями Дніпропетровської області.

Мустафа Джемілєв подякував усім, хто не перестає допомагати переселенцям з окупованих територій.

За словами Ігоря Коломойського, меморандум передбачає всебічну допомогу з боку керівництва Дніпропетровської області з розселення і допомоги в пошуку роботи переселенцям з анексованого Криму, а також готовність сприяти вступу кримських студентів у дніпропетровські виші.

«Ми готові прийняти всіх, хто не хоче жити під окупацією, незалежно від того, який у цих людей паспорт», – сказав Ігор Коломойський.

Також сторони пообіцяли створити умови для міжнаціонального і міжкультурного діалогу між кримськотатарським народом і представниками всіх національностей Дніпропетровської області та підтримувати кримськотатарський народ як корінний народ Кримського півострова у боротьбі за повернення Автономної Республіки Крим до складу суверенної і незалежної Української держави.
XS
SM
MD
LG