Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Порошенко поговорили про можливе припинення вогню – Кремль


Президенти України і Росії Петро Порошенко і Володимир Путін обговорили можливе припинення вогню в районі бойових дій на сході України, повідомляє прес-служба російського президента.

За повідомленням, сторони поговорили по телефону.

«Володимир Путін висловив стурбованість у зв’язку з трагічною загибеллю російських журналістів у районі Луганська і акцентував увагу на необхідності безумовного забезпечення безпеки представників засобів масової інформації, які працюють на Україні в зоні конфлікту», – йдеться в повідомленні.

«Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку із загибеллю представників російських ЗМІ і запевнив президента Росії в тому, що за його вказівкою буде проведено відповідне розслідування, а також вжито необхідних заходів щодо гарантування безпеки журналістів», – додали в Кремлі.

Прес-служба українського президента про таку розмову наразі не повідомляла.

Сьогодні під Луганськом загинув спеціальний кореспондент телеканалу «Росія» Ігор Корнелюк. Нещодано стало відомо, що загинув також і його колега по знімальній групі Антон Волошин.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук заявив, що російські журналісти потрапили на територію України нелегально, не були акредитовані при штабі Антитерористичної операції і надавали інформаційний супровід діяльності одній з терористичних груп.

Президент України висловив співчуття у зв’язку із загибеллю журналістів і заявив, що доручив на прохання ОБСЄ провести ретельне розслідування цієї справи.
XS
SM
MD
LG