Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Коломойського й Авакова


©Shutterstock
©Shutterstock
Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, передає «РИА Новости». За російським законодавством, їм інкримінують організацію вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, викрадення людиней, перешкоджання законній діяльності журналіста.

Як йдеться в повідомленні Комітету, найближчим часом слідство збирається винести постанову про притягнення Коломойського і Авакова в якості обвинувачених, клопотати перед судом про заочне обрання щодо них запобіжного заходу і оголосити в міжнародний розшук.

За версією слідства, Аваков, діючи узгоджено з Коломойським та іншими особами з числа вищих керівників Міністерства оборони України, у період з 12 квітня 2014 року керував військовослужбовцями, бійцями «Національної гвардії України», «Правого сектору» та батальйону спеціального призначення «Дніпро» в спецоперації на південно-сході України.

«Ми маємо достатні підстави вважати, що за всім цим стоять саме Аваков, Коломойський з їх брудними грошима. Саме вони і їхні соратники організували злочини «Правого сектора» і «Національної гвардії», як проти свого народу, так і щодо мирних громадян інших країн, журналістів і дітей. А те, що Коломойський і Аваков в буквальному сенсі топлять країну в крові свого народу, розуміють навіть військові, які відмовляються виконувати злочинні накази і стріляти в беззбройних людей і дітей, а іноді переходять на бік ополченців», – йдеться в повідомленні.

Офіційної відповіді від МВС України та голови Дніпропетровської ОДА на такі заяви російської сторони наразі немає.
XS
SM
MD
LG