Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ перевіряє, хто з військових керівників допустив збиття бойовиками літака в Луганську


Головне управління Генпрокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочато кримінальне провадження щодо посадовців Збройних Сил України та Оперативного штабу управління антитерористичною операцією, з вини яких 14 червня у Луганську загинули 49 військовослужбовців, знищено літак Іл-76, озброєння та військове майно. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

«Службові особи Збройних Сил України та Оперативного штабу управління антитерористичною операцією проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угруповань поблизу аеропорту міста Луганська, а також перебування на їхньому озброєнні переносних зенітно-ракетних комплексів, та не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

Раніше прокуратурою за фактом збиття літака в Луганську було розпочато досудове розслідування за статею про терористичний акт. У разі виявлення винних в недбальстві військових посадовців їм загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років, зауважили в ГПУ.

14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.
XS
SM
MD
LG