Доступність посилання

ТОП новини

ООН: за час АТО на сході України загинули щонайменше 356 людей


Відколи у квітні цього року українська влада почала антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків на сході країни, загинули щонайменше 356 людей, зокрема, 86 українських солдатів. Такі дані наводить відомство ООН з прав людини.

Відомство ООН оприлюднило сьогодні нову доповідь про ситуацію в Україні, в якій йдеться про збільшення доказів про викрадення, несанкціоновані арешти, тортури і вбивства у контрольованих бойовиками регіонах на сході України.

Правозахисники також висловили стурбованість ситуацією з правами людини в окупованому Росією Криму. Відзначається, що переслідуються жителі Криму, відомі своєю проукраїнською позицією, і кримськотатарські активісти.

Глава відомства ООН з прав людини Наві Піллей закликала проросійські збройні формування в Донецькій і Луганській областях скласти зброю і почати переговори.

Документ охоплює період з 7 травня по 7 червня. Це вже третій звіт, підготовлений моніторингової місією ООН з прав людини в Україні. До складу місії, яка почала свою роботу в березні, входять 34 людини.
XS
SM
MD
LG