Доступність посилання

ТОП новини

Під Слов’янськом не стихає вогонь


Обстріл позицій сепаратистів із БТР та міномета
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
Попри плани президента Петра Порошенка припинити стілянину на сході України в односторонньому порядку, поки що протистояння не припиняється. Журналіст Радіо Свобода став свідком обстрілу сепаратистів українськими військовими з блокпосту поблизу села Східне, що в передмісті Слов’янська.

Військові помітили пересування групи бойовиків на відстані кількох кілометрів від позицій української армії. Спершу солдати спробували ліквідувати ціль з гармати нового українського БТР, згодом вдались до обстрілу з міномета.

«Відпрацьовували район, де ,найімовірніше, були бойовики. Далі пішла «коробочка»( автомобіль) бойовиків, бо цивільне населення там не пересувається вже дуже давно, близько двох-трьох тижнів. Тож намагались «коробочку» накрити і пересування бойовиків», – розповів Дмитро, командир екіпажу БТР.

Обстріл вівся на відстані близько чотирьох кілометрів. Також військові розповіли, що сепаратисти ведуть вогонь по їхньому блокпосту майже щодня. Використовують міномети і гранатомети, працюють снайпери.

Сьогодні президент України Петро Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів. Порошенко також зазначив, що українська сторона в односторонньому порядку тимчасово припинить вогонь на сході для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну.
XS
SM
MD
LG