Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не зацікавлена у розпуску парламенту? (Огляд преси)


Епопея з розпуском парламенту триває. З усіх конституційних шляхів «перезапуску» Верховної Ради депутати вибрали не цілком продуктивний варіант, заговоривши про саморозпуск. Непродуктивний він тому, пояснює газета «Україна молода», що в переліку підстав для призначення нових виборів Ради такої мотивації нема. Тож на неконституційність дійства будуть увесь час вказувати ті, хто виступає проти перевиборів. Власне, й ті, хто «за», акцентують на невідповідності формулювання положенням Основного закону. Відтак, підсумовує видання, на сьогодні до саморозпуску готова менша частина парламенту. Більша відкидатиме ідею взагалі або ж шукатиме варіанти, як ускладнити її втілення. Тож президентові доведеться почекати або вдатися до інших способiв провести перевибори. Заголовок статті «Яка «розпущеність»?!».

У розпуску Верховної Ради, на думку експерта газети «День», не зацікавлені не лише комуністи та регіонали, а й «Батьківщина» на чолі з Тимошенко і «Свобода». Зараз вони не мають такої підтримки суспільства, на яку розраховують,тому на словах ідею перевиборів підтримують,хоча насправді затягують навіть процес включення законів про вибори до порядку денного.

Про загибель на Донбасі двох російських журналістів пише газета «Голос України». Експерт видання наголошує, що перебуваючи на українській території, ці журналісти надавали інформаційний супровід діяльності однієї з сепаратистських груп бойовиків, які навіть не спромоглися забезпечити російську телевізійну групу засобами індивідуального захисту – касками і бронежилетами. До того ж, російські журналісти взагалі потрапили в Україну нелегально і працювали в зоні АТО без акредитації. Тож які претензії до української влади висуває Росія? Не стріляти у відповідь на атаку, бо «мирні повстанці» мають звичку прикриватися не лише щитом із дітей, а й з журналістів? Про це йдеться в статті «Бумеранг брехні падає міною…».

Про катастрофічний стан з екіпіровкою українських солдатів і Національної гвардії ЗМІ говорять вже не перший місяць. Але ситуація від цього не змінюється, стверджує газета «Факти». Видання пише, що сьогодні провізією, ліками, взуттям, засобами захисту та гігієни і навіть формою бійців забезпечують їх же батьки, дружини і волонтери. Так, батальйон «Київ» прибув на місце дислокації в зону АТО маючи на 460 бійців всього тридцять бронежилетів і – жодної каски. При цьому Генеральний штаб веде, м'яко кажучи, дивну політику, приховуючи від родичів військовослужбовців місце їх майбутньої дислокації. Адже одна справа, коли солдати батальйонів «Київ» або «Прикарпаття» без касок і бронежилетів служать у своїх територіальних округах, і зовсім інша, коли їх відправляють в такому вигляді на передову, під кулі снайперів і мінометний вогонь.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG