Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти енергосектору Росії мають бути в кінці списку пріоритетів – Еттінґер


Ґюнтер Еттінґер
Ґюнтер Еттінґер
Євросоюз тісно співпрацює з США у питанні запровадження санкцій проти Росії, однак коли йдеться про санкції щодо газового та нафтового секторів її економіки, то Євросоюз має право на власне рішення щодо цього. Про це в середу, 18 червня, заявив єврокомісар з питань енергетики Ґюнтер Еттінґер, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Ми (ЄС – ред.) маємо право на власну дискусію щодо цього питання. Санкції проти газу й нафти мають бути в самому кінці списку санкцій проти Росії», – наголосив єврокомісар.

Він відзначив, що Росія є імпортером номер один природного газу до ЄС і важливим постачальником нафти на її внутрішній ринок, «важливішим, приміром, за Саудівську Аравію».

Ґюнтер Еттінґер також підтвердив, що наразі жодних перебоїв із постачанням російського газу до ЄС немає. Єврокомісар сподівається, що наступний раунд перемовин між Україною та Росією за посередництва ЄС може відбутися наступного тижня.

Він також зауважив, що ЄС перевірятиме готовність кожної окремої країни-члена до «найгірших сценарій» щодо імпорту блакитного палива з Росії.

У понеділок, 16 червня, помічник держсекретаря США з європейських справ Вікторія Нуланд заявила у Вашингтоні, що США та ЄС мають намір запровадити санкції щодо банківського, енергетичного й оборонного секторів російської економіки через розвиток подій в Україні.

Вона звинуватила Росію у збільшенні допомоги сепаратистам «у дуже небезпечний спосіб», маючи на увазі надсилання в Україну танків і систем залпового вогню.
XS
SM
MD
LG