Доступність посилання

ТОП новини

Байден – Порошенку: США і союзники змусять Росію заплатити «додаткову ціну»


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден
США працюватимуть із союзниками, щоб змусити Росію заплатити «додаткову ціну», якщо Москва не використає свій вплив для зупинення насильства з боку сепаратистів на сході України.

Про це віце-президент США Джо Байден заявив у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком, інформує Білий дім.

«Віце-президент США рішуче підтримав наполегливі зусилля глави української держави у відновленні миру та спокою на сході України», – відзначає офіційний сайт президента Порошенка, інформуючи про факт розмови.

Президент України пропонує одностороннє припинення вогню на короткий час і обіцяє безпечний вихід із зони бойових дій проросійським сепаратистам, які складуть зброю.

Порошенко 18 червня запропонував призначити нинішнього посла в Німеччині Павла Клімкіна на посаду міністра закордонних справ замість нинішнього очільника відомства Андрія Дещиці, з яким Росія, як вона заявляла, не готова вести діалог. Клімкіна називали кандидатом на посаду керівника МЗС відразу після перемоги Порошенка на виборах президента.
XS
SM
MD
LG