Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ наполягає на поверненні техогляду автомобілів, але без корупції


У Державній автомобільній інспекції наполягають, що заплановане на 27 червня підписання економічної частини угоди про асоціацію з ЄС вимагатиме повернення до практики технічного огляду транспортних засобів.

Водночас «повернення проходження процедури технічного огляду за старими схемами є абсолютно неприйнятним», запевняє начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко. «Наскрізь корумпована процедура не наблизить, а навпаки тільки віддалить нас від Європи», – додає він.

Тому ДАІ не планує мати ніякого відношення безпосередньо до процедури проходження техогляду, інформує на Урядовому порталі прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Це питання розглядатиме Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху, який з ініціативи Анатолія Сіренка відбудеться в Києві 24 липня.

На території Євросоюзу діє директива №2009/40/ЄС Європейського парламенту та ради від 6 травня 2009 року «Про перевірку технічного стану моторних транспортних засобів та їхніх причепів на придатність до експлуатування».

В Україні з 14 серпня 2011 року скасований обов’язковий техогляд для легкових автомобілів. ДАІ відсторонена від контролю технічного стану транспорту, ці функції передані приватним суб’єктам господарювання.
XS
SM
MD
LG