Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура порушила проти Богатирьової кримінальну справу


Раїса Богатирьова
Раїса Богатирьова
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. Про це йдеться в повідомленні Гепрокуратури.

«Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) за фактом розтрати держкоштів службовцями МОЗ, в тому числі особисто його колишнім головою», – йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, йдеться про розтрату 63,5 мільйонів гривень при здійсненні закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення і обладнання за суттєво завищеними цінами.

Крім того, йдеться про розтрату коштів на 279 мільйонів гривень, які були використані на закупівлю інсулінових препаратів.

Напередодні в Генпрокуратурі повідомили про розслідування за фактом фінансових зловживань на мільярди гривень щодо ряду чиновників часів президента Віктора Януковича, серед яких Андрій Клюєв, Сергій Арбузов, бізнесмен Сергій Курченко і сам екс-президент та його найближче оточення.
XS
SM
MD
LG