Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: до 27 червня українські силовики не стрілятимуть першими


Українські силовики до 27 червня суворо дотримуватимуться передбаченого мирним планом режиму припинення вогню на сході країни. Про це президент України Петро Порошенко сказав після вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні біля меморіалу Вічної Слави.

«Ми робимо все можливе, щоб переконати тих, хто живе на Донбасі, що вони є і будуть найціннішими нашими громадянами, ми гарантуємо їм безпеку і мирний план президента, спрямований на те, щоб зберегти мир, скласти зброю і шляхом переговорів відновити єдину цілу державу», – наголосив Порошенко.

Президент України віддав наказ про припинення вогню на сході країни від 22:00 20 червня до 22:00 27 червня. За його словами, «ця фаза мирного плану має чітко обмежений термін для того, щоб усі, хто підтримує план президента, мали можливість скласти зброю».

За даними українських військових експертів, сили антитерористичної операції на сході України виконують наказ про перемир’я. Українські силовики не переходять до активних дій, вони відкривають вогонь у відповідь на обстріли з боку бойовиків.
XS
SM
MD
LG