Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці передали півтори тонни допомоги українським військовим


Дніпропетровці зібрали й передали півтори тонни «гуманітарки» українським військовим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00
У неділю активісти Дніпропетровська відвезли півтори тонни гуманітарної допомоги бійцям 93-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується в селищі Черкаському.

За словами активістів, із рук у руки військовим вони передали ті продукти харчування, ліки й речі для побуту, які за три дні зібрали в супермаркетах міста як пожертви від покупців у рамках акції «Допоможемо українській армії». Також волонтери доправили військовим малюнки від дітей із Дніпропетровська зі словами підтримки.

Як зазначили волонтери, частина військовослужбовців зараз перебуває в зоні АТО, їм також переправлять необхідні речі, зібрані в Дніпропетровську.

За інформацією волонтерів, найбільше українські військові потребують засобів індивідуального захисту – якісних бронежилетів, касок, а також розвантажувальних жилетів. Не зайвими будуть продукти тривалого зберігання, зокрема м’ясні консерви, кава, шоколад, знеболювальні препарати, джгути для швидкої зупинки кровотечі, цигарки тощо.

«Найперше, що необхідно хлопцям, – це засоби захисту. Нам показали, які саме засоби захисту потрібні. Це мають бути бронежилети не нижче 4-го класу захисту. Нижчих класів – не підходять, вони легко пробиваються. Що ще найнеобхідніше – медичні препарати, білизна – майки, труси. Дуже-дуже потребує наша армія якісного взуття. Воно необхідне, щоб наші хлопці не постирали ноги», – розказала одна з координаторів «Жіночого волонтерського батальйону» Лідія Ковалевська.

Як зазначила Ковалевська, акція зі збирання в супермаркетах продуктів та речей для військових, ініційована жінками Дніпропетровська, триває щодня. Зібрані речі передають не до штабів, а особисто в руки бійців. Про доправлення звітують у соціальних мережах.
XS
SM
MD
LG