Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі виявлена колона бойової техніки сепаратистів, яку перекинули з Криму – РНБО


Під час засідання РНБО 16 червня 2014 року
Під час засідання РНБО 16 червня 2014 року
Біля села Дмитрівка Донецької області зафіксована поява бойової техніки незаконних збройних формувань у складі п’яти танків, семи БТРів, автомобілів КамАЗ і «Урал» зі 140 особами, частина з яких є громадянами Росії, заявив у неділю речник Інформцентру Ради національної безпеки і оборони Володимир Чеповий.

За інформацією, яку має РНБО, цю техніку перекинули з Криму, додав речник. Там її захопила Росія після окупації півострова.

За його словами, члени незаконних збройних формувань продовжують створювати нові бази дислокації та опорні пункти, а також нарощують свою присутність у Луганській і Донецькій областях, і згадана колона бойової техніки – лише один із їхніх кроків.

При цьому Чеповий запевнив на брифінгу, що лінія україно-російського кордону «взята під вогневий контроль», завдяки чому за останні дві доби не зафіксовано жодного випадку переміщення військової техніки через державний кордон.

«Уся лінія кордону прострілюється, й інформація за останні дві доби підтверджує, що ніяка техніка ні в один, ні в інший бік, навіть при спробі прориву, не пройшла», – наводить його слова агентство «Інтерфакс-Україна».

Від вечора п’ятниці українські війська дотримуються режиму тимчасового одностороннього припинення вогню проти збройних проросійських сепаратистів, які діють на частині територій Донецької і Луганської областей. Водночас війська відповідають вогнем на провокації бойовиків, але не йдуть на активні наступальні дії.
XS
SM
MD
LG