Доступність посилання

ТОП новини

ДПС: напади бойовиків на кордоні тривають, попри оголошене припинення вогню


Державна прикордонна служба повідомила в неділю про нові напади з боку збройних проросійських сепаратистів на державному кордоні з Росією в Луганській області в той час, коли українські силовики дотримуються одностороннього припинення вогню.

Зокрема, о 13-й годині бойовики напали на прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Біловодськ» неподалік Ноздрівки; прикордонники прийняли бій та почали відбивати атаку. На допомогу прикордонникам прибули військовослужбовці підрозділів Збройних сил України.

Перед тим, близько 11.30, біля Городища бойовики обстріляли колону прикордонників із засідки з гранатометів та снайперських гвинтівок. У результаті обстрілу один прикордонник поранений.

Крім того, в ніч із суботи на неділю біля Червонопартизанська відбулась бойова сутичка з сепаратистами, які відкрили вогонь із мінометів, РПГ та стрілецької зброї. Підрозділи Держприкордонслужби у взаємодії з Міністерством оборони напад відбили.

Тієї ж ночі біля Бірюкового група сепаратистів здійснила спробу нападу на блокпост, однак унаслідок допомоги підрозділів Збройних сил напад терористів також був відбитий, повідомили у прикордонній службі. Під час сутички одного прикордонника поранено.

Від вечора п’ятниці, відповідно до мирного плану президента України, українські силовики дотримуються режиму тимчасового одностороннього припинення вогню проти збройних проросійських сепаратистів, які діють на частині територій Донецької і Луганської областей. Водночас вони відповідають вогнем на провокації бойовиків, але не йдуть на активні наступальні дії. Сепаратисти тим часом не припиняють нападів, попри оголошене припинення вогню.
XS
SM
MD
LG