Доступність посилання

ТОП новини

Іран проти зовнішнього втручання в Іраку


Аятола Алі Хаменеї, архівне фото
Аятола Алі Хаменеї, архівне фото
Верховний керівник Ірану аятола Алі Хаменеї виступив у неділю проти втручання в події в Іраку з боку США чи будь-кого іншого. За його словами, самі іракці можуть покласти край насильству у своїй країні.

Як вважає найвищий керівник Ірану, головна суперечка в Іраку точиться «між тими, хто хоче, щоб Ірак вступив до табору США, і тими, хто хоче незалежного Іраку».

Хаменеї, як виглядає з повідомлень іранських засобів інформації, не згадував, що в Іраку радикальні ісламістські сунітські бойовики захопили значні частини території, чи про те, що шиїтський Іран, як повідомляють, направив на допомогу переважно шиїтському урядові Іраку військових радників, які мають організувати оборону шиїтських святих місць у цій країні.

В Іраку угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» продовжило в неділю зміцнювати свої позиції. Протягом дня воно, за повідомленнями, захопило частини міста Хадіта у провінції Анбар на заході Країни, де розташована друга найбільша у країні гідроелектростанція. Угруповання також узяло місто Рутба на головній дорозі до найзахідніших кордонів Іраку з Йорданією й Сирією. Крім того, бойовики взяли ще один прикордонний перехід на кордоні з Сирією, Аль-Валід.

У суботу вони захопили прикордонний перехід Аль-Каїм на кордоні з Сирією й міста Рава й Ана у провінції Анбар.

Уряд у Багдаді заявляє, що його силовики зробили «тактичний відступ» із цих міст.
XS
SM
MD
LG