Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині вшановують героїв Берестецької битви


На Рівненщині вшанували героїв Берестецької битви
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00
У селі Пляшевій Радивилівського району Рівненщини, на території Національного історико-меморіального заповідника «Козацькі могили», в неділю відбулися панахида за загиблими за волю України і мітинг-реквієм, присвячений їм. Панахиду відправив патріарх усієї Руси-України Філарет. У промові він згадав не лише козаків, а й героїв Небесної сотні та військових, загиблих від рук проросійських бойовиків на сході України, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У заходах узяли участь жителі Рівненської, Волинської та Львівської областей, на межі яких розташований меморіал, а також козацькі організації з усієї України, самооборонці Майдану, представники патріотичних політичних сил.

Традиційно цього дня промовці говорять про своє бачення виходу з кризи та шляхи до єдності. Сьогодні ж самооборонці висловлювали незадоволення присутністю на мітингах великої кількості партійних прапорів і закликали до якнайшвидшої відставки парламенту «зрадників України».

З часу Берестецької битви між козацьким військом Богдана Хмельницького і шляхтичами польського короля Яна Казимира Другого минуло 363 роки. Монастиреві і пантеонові загиблих із віднайденими останками учасників битви нинішнього року виповнилося 100 років. Із 1991 року на місці бою в День усіх святих Української землі масово збираються прочани, щоб ушанувати своїх героїв. Упродовж останнього десятиліття учасниками цих заходів стають і польські патріотичні організації.
XS
SM
MD
LG