Доступність посилання

ТОП новини

Байден у розмові з Порошенком попередив Росію про нові санкції


©Shutterstock
©Shutterstock
Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком у неділю повторив, що Вашингтон із партнерами готує нові економічні санкції проти Росії на випадок, якщо Москва не зупинить «потік зброї і бойовиків через кордон» до України і не використає свій вплив, щоб публічно закликати сепаратистів в Україні скласти зброю», повідомив Білий дім.

Байден також привітав одностороннє оголошення Україною припинення вогню 20 червня і висловив стурбованість, що лідери сепаратистів відмовилися відповісти тим же, мовиться в повідомленні.

Раніше в неділю прес-служба президента України повідомила про цю розмову, що в ній американський чільник заявив, що вражений, «наскільки ретельно» Україна виконує заявлений мирний план і припинення вогню. За цим повідомленням, Байден запевнив Порошенка, що США уважно спостерігають за розвитком ситуації в Україні, й додав: «Весь світ вас підтримує».

Зі свого боку, Порошенко повідомив Байдена про «десятки фактів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, зокрема обстріли позицій українських військових, які належним чином зафіксовані», мовилося в повідомленні з Києва.
XS
SM
MD
LG