Доступність посилання

ТОП новини

Луганськом знову переміщається військова техніка


Танки Т-64
Танки Т-64

Інга Кірік

Луганськ – На Луганщині сепаратисти продовжують укріплювати свої позиції, незважаючи навіть на проголошення Україною перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції. Тим часом місцеві жителі масово покидають небезпечний регіон. Наразі напруженою залишається ситуація поблизу Луганська – у селищі Металіст, а також в районі міста Свердловськ.


За словами очевидців, напередодні (близько 14:00) Луганськом пройшли танк Т-64 і БТР-80, за ними прослідувала військова вантажівка ГАЗ-66 з озброєними людьми. Бойова техніка пройшла вулицями Шевченка і Фрунзе, після чого попрямувала у бік Вергунки, в сторону школи № 39. Є інформація, що пізніше ця колона була помічена у Червоному Яру на околиці Луганська, де розташовані туристичні бази та піонерські табори. Місцеві жителі так само повідомляють, що бачили, як по Сіверському Донцю в районі Червоного Яру рухалася амфібія сепаратистів.

Відомо, що 20 червня до Луганська під російськими прапорами увійшла колона техніки. У складі колони: 3 танки, 6 БТРів, близько 10 вантажних автомобілів «Урал» і близько 10 мікроавтобусів, джипів і позашляховиків УАЗ.

Бойовики обіцяють «амністію» для заручників

Як стверджують джерела в середовищі угруповання «ЛНР», сьогодні «владою республіки» буде оголошено «амністію». Нібито будуть переглянуті справи заручників.

Тих, чиї «злочини» сепаратистам здадуться не надто тяжкими, відпустять на свободу. Знаючи про забудькуватість так званої «влади» угруповання «ЛНР», яке в Україні визнане терористичною організацією, і недосконалість ведення обліку заручників, родичам бранців пропонують нагадати про свої біди і тим самим дати ще один шанс на звільнення своїм близьким, зателефонувавши на «гарячу лінію Армії Південного Сходу»: 095-014-61-71.

З Металістом наразі немає зв’язку

Нещодавно з’явилася інформація, що у селищі Металіст, що за десять кілометрів від Луганська, люди голодують. Вони виявилися заручниками ситуації: з одного боку їх оточили сепаратисти, з іншого – Національна гвардія. Тож наразі доставити продукти у населений пункт неможливо.

На жаль, жителька Металіста Наталя ані спростувати, ані підтвердити цю інформацію не змогла. Жінка вже виїхала у безпечне місце і не може зв’язатися зі своїми родичами, які залишилися у селищі.

«У нас там не бере телефон. Я не можу переговорити з родичами, ні з ким. Там машини начебто давали і всі виїхали, хто куди їхав», – розповіла Наталя.

У шахтарському місті Свердловськ не працюють шахти

У зв'язку з веденням бойових дій на шахтах ДТЕК «Свердловантрацит» тимчасово зупинені гірничі роботи. За словами місцевого жителя Олексія, на перший погляд місто виглядає спокійно: працює транспорт, немає проблем з продуктами. Втім, люди живуть у страху.

«Основною проблемою для міста є те, що позакривалися шахти. Шахта «Червоний партизан» була під обстрілом. Розбомбили три будівлі. Не працює служба рятувальників. Людям страшно, що тут відбувається. Два дні бомбардувань, постійні вибухи. Люди о 5-й ранку прокидаються, не знають, куди їм бігти, що робити. У паніці біжать до Росії, хто куди», – говорить Олексій.

В умовах загрози збройного конфлікту люди масово виїжджають і з Луганська. Хоча безпосередньо в самому місті активних воєнних дій ще не було, але усі – у напруженому очікуванні. Виїхати хоча б на більш-менш спокійну північ області, яка перебуває під контролем урядових сил, наразі можна лише залізничним транспортом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG