Доступність посилання

ТОП новини

Не знаю, чи громадяни Росії зазвичай мають танки, але такі громадяни перетинають кордон із Україною – Більдт


ЄС має підтримати мирний план Петра Порошенка, допомогти Україні справитися з наслідками торговельних санкцій проти неї з боку Росії та зважати на те, що припинення вогню на Донбасі відбулося в односторонньому порядку лише з боку українських силовиків. Про це на саміті міністрів закордонних справ в Люксембургу заявив шведський прем’єр-міністр Карл Більдт.

«Мирний план президента Порошенка – це конструктивна спроба, яка варта підтримки. Ми побачимо, як він реалізовуватиметься. Наразі ми бачимо припинення вогню, але лише в односторонньому порядку», – сказав міністр.

Він додав, що слова російської сторони не відповідають її діям: «Варто відзначити, що російська сторона підтримує припинення вогню, але далі веде пропагандистську війну. Я не знаю, чи громадяни Росії зазвичай мають при собі танки Т-64. Але такі громадяни на танках перетинають кордон з Україною. Звичайна перевірка на кордоні це б виявила».

«Якщо росіяни заявляють, що вони не знають, як закрити кордон, то навряд чи така заява варта довіри», – відзначив шведський прем’єр-міністр.

Карл Більдт також наголосив, що оскільки Росія погрожує торговельними покараннями Україні в зв’язку з підписанням економічної частини Угоди про асоціацію, ЄС має допомогти Україні справитися з наслідками можливих обмежень торгівлі з Росією.

Глави МЗС країн-членів ЄС на засідання ради ЄС із закордонних справ, що відбувається у Люксембурзі, обговорили ситуацію в Україні.
XS
SM
MD
LG