Доступність посилання

ТОП новини

Українці й росіяни батальйону «Азов» прийняли присягу на вірність народу України


Сьогодні у Києві прийняли присягу на вірність народові України бійці третьої сотні добровольчого батальйону «Азов». Серед них – громадяни України і Росії, розповів Радіо Свобода заступник командира батальйону, депутат Київради Ігор Мосійчук.

«Вони воюють як комбатанти, на підставі міжнародного законодавства. Вони не найманці, вони воюють за власною ініціативою, не отримуючи за це ні копійки грошей. Ба більше – ще й допомагають батальйону. Це громадяни Російської Федерації, які таким чином воюють проти Путіна, бо не можуть воювати на території своєї країни», – повідомив Мосійчук.

Бійці «Азова» беруть участь в антитерористичній операції на Сході України, у червня вони звільнили Маріуполь від сепаратистів, зазначив Мочійчук.

Батальйон «Азов» – добровольча спеціалізована рота міністерства внутрішніх справ України, яка сформована у травні 2014 року у Маріуполі. Чисельність – триста осіб.

До першої сотні «Азову» увійшли члени Самооборони Майдану, Автомайдану і патріотичних організацій, таких як «Патріот України» і «Соціал-національна асамблея».
XS
SM
MD
LG