Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається, що Росія дослухається до рекомендацій Ради ЄС


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко високо цінує підтримку Радою ЄС на рівні міністрів закордонних справ мирного плану як «головного шансу для деескалації», повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави висловив сподівання, що висновки, викладені у рішенні за результатами засідання Ради у понеділок, сприятимуть якнайшвидшому врегулюванню ситуації на сході України.

Петро Порошенко сподівається, що Росія дослухається до рекомендацій Ради міністрів ЄС щодо підтримки його мирного плану і вживатиме ефективних заходів для припинення потоку бойовиків, зброї й техніки через кордон в Україну, застосує свій вплив на сепаратистів для припинення насильства і складення зброї.

«Маю надію, що Росія сприятиме виведенню військ й утримається від подальшого накопичення військ біля кордону України», – цитує Порошенка його прес-служба.

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ за результатами обговорення питання про ситуацію в Україні сьогодні ухвалила комюніке, в якому, зокрема, говориться про підтримку президента України Петра Порошенка і запропонованого ним мирного плану.

Міністри ЄС закликали всі сторони «домовитись про припинення вогню задля якнайшвидшої стабілізації ситуації і створення необхідних умов для імплементації мирного плану Порошенка».

Рада також нагадала про можливість «цільових заходів» з боку Єврокомісії і країн-членів у випадку, якщо ситуація на сході України цього потребуватиме.

Рада ЄС також висловила сподівання на завершення цього тижня підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі.

Крім цього, Рада позитивно оцінила виконання Україною першого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму і повідомила про рішення розпочати роботу в рамках другого етапу.
XS
SM
MD
LG