Доступність посилання

ТОП новини

Населення Донбасу почало боротися з бойовиками (огляд преси)


Сили антитерору ще три доби не «зачищатимуть» бойовиків на Донбасі, тоді як прості мешканці все частіше закликають сепаратистів скласти зброю і йти геть. Як стверджує газета «Україна молода», мирне населення Донбасу вже почало прозрівати, а відтак – боротися з бойовиками. Так, у Луганську люди розповсюджують листівки, в яких закликають терористів і диверсантів залишити місто. А у захопленому і сильно зруйнованому диверсантами Слов’янську сформувалася Координаційна рада спротиву терористам. Місцеві ЗМІ повідомляють, що активісти вже приходили до російського диверсанта Ігоря Гіркіна з вимогою звільнити місто. Докладніше про активність мешканців Донбасу йдеться в статті «Мир чи знищення?».

«Шанс на мир: чи зможе домовитися Київ з Кремлем» – у матеріалі під таким заголовком газета «Сегодня» пише, що переговори про перемир’я будуть довгими і важкими, але ймовірність врегулювання конфлікту є. Однак, як зауважують експерти видання, щоб домовитися з Кремлем, потрібно вирішити низку важливих питань. Зокрема, визначити статус Криму, вирішити газові та економічні питання тощо.

Нинішня газова війна з Росією буде значно запеклішою за попередні ( 2006 і 2009 років), оскільки ставки піднялися, на кону – цілісність країни, констатує газета «Голос України». Однак, зважаючи на репутацію «Газпрому», який, на думку газетярів, порушує Європейську енергетичну хартію, і умови Третього енергетичного пакету, Україна має добрі шанси на виграш. Нехай не за всіма претензіями, лише за окремими, однак на те вказує знаковий хід подій, зауважує видання. Тут і готовність ЄС вже цього тижня підписати з Україною економічну частину Угоди про асоціацію. І послідовна позиція ЄС щодо несприйняття проекту будівництва «Південного потоку» в обхід України. І потужна інвестиційна підтримка. На думку журналістів, країни ЄС добре усвідомлюють, що Україна обстоює в енергетичній сфері і їхні інтереси, тому не шкодують для неї ані позик, ані технологій. Незалежно від того, яким буде арбітражний вердикт, якщо газовий ринок буде адаптований до європейських стандартів, то Україна виграє набагато більше, ніж Росія, переконує газета.

Якщо використовувати шаблон, відомий ще з часів плівок Мельниченка, то минулої суботи в Києві люди, «схожі на людей iз Партiї регiонiв», зібралися на партз’їзд i започаткували політичну силу, також вельми схожу на Партiю регiонiв. Навіть назвою – «Партія розвитку України». На думку експерта газети «Україна молода», партія має невеликі електоральні та політичні перспективи. Але й з одіозними політиками Партії регіонів себе пов’язувати не буде, й з тими, хто уособлює режим Януковича, на вибори не піде. Це партія екс-влади, яка наразі ховається за колективним керівництвом. Теперішній склад – це «пробний камінь»: висуваючи Юрія Мірошниченка в лідери, справжні автори проекту дивляться – проковтне чи ні постмайданний електорат подібне новоутворення. Стаття так і називається – «Пробний камiнь екс-«Регiонiв».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG