Доступність посилання

ТОП новини

Американські діти розказали, чому збирають допомогу для України


За словами співорганізатора концерту Анастасії Рибицької з організації «Разом», це перший проект на підтримку 17-ї лікарні Києва. Зібрані кошти підуть на купівлю спеціального обладнання для підйому хворих, якого потребує цей медичний заклад.

Як розповіла співорганізатор події, ідея проведення концерту належить безпосереднім виконавцям, наймолодшому з яких лише сім років.

«Діти українського походження, які тут проживають, звернулися до нашої організації “Разом” з проханням допомогти їм допомогти Україні. Ми зібрались цілою командою у Вашингтоні; допомагали також люди з Нью-Йорку. Разом і організували концерт класичної музики», – заявила співорганізатор концерту «Музика надії», – Анастасія Рибицька.

До благодійної акції приєдналися не лише українці. Викладач музики Лола Абдулхалікзаде говорить, що її учні – діти українського походження – по-дорослому відреагували на події в Україні та вирішили допомогти тим, хто потребує допомоги.

«Ми хотіли зробити свій внесок і допомогти людям, які цього потребують. Ми підготували програму та зв’язалися з організацією «Разом», і сьогодні ми дуже щасливі, що можемо допомогти лікарні, – сказала Лола Абдулхалікадзе.

Самі виконавці так пояснили свою участь у концерті.

«Я вирішила допомогти людям в Україні, які страждають і яким потрібна допомога. Я вважаю, що це правильно. Вони там страждають і їм погано, і якби мені було так погано, я би не добре себе почувала», – сказала виконавиця Єлизавета.

«Я була в шоці, коли побачила, що відбувається в Україні, тому я вирішила використати свій талант і виступити на благодійному концерті», – пояснила свою участь у концерті Олеся.

«Я вирішив взяти участь у концерті, щоб допомогти дітям в Україні. Я братиму участь у подібних заходах в майбутньому», – каже Рубен.

Ведуча концерту Надія Хомазюк говорить, що восени планується проведення ще одного концерту.

«Після сьогоднішнього концерту з’явилася ідея зробити ще один концерт восени. Сьогодні ми не мали дуже багато людей, але ми мали той результат, який ми хотіли. Я думаю восени, коли люди повернуться з відпусток, коли люди будуть більш налаштовані на концерти, а не на відпочинок на траві, ми зможемо зібрати ще більше людей і досягнути маленьких, але більших цілей», – сказала вона.

Організатори також планують співпрацювати з київською лікарнею на вулиці Трьохсвятительській.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG