Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук представляв на мирних переговорах «ДНР» і «ЛНР» – місія ОБСЄ


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук 23 червня на мирних переговорах представляв угруповання «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», які влада України визнала терористичними. Про це йдеться в повідомленні на сайті Організації з безпеки і співпраці в Європі.

«У Донецьку спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зустрілася з «міністром інформації» так званої «Донецької народної республіки», який повідомив місії, що Віктор Медведчук, який раніше обіймав посаду глави адміністрації колишнього президента Леоніда Кучми, був недавно призначений представником від «ДНР» і «ЛНР» для переговорів з урядом за посередництва ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні в РНБО заявили, що Медведчук не представляє українську сторону в роботі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання кризи на сході України. Речник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий заявив, що не може наразі прокоментувати участь Медведчука у переговорах.

У Донецьку 23 червня пройшли переговори щодо реалізації мирного плану Порошенка з урегулювання конфлікту на сході України.

У зустрічі в будівлі облдержадміністрації, зокрема взяли участь екс-президент Кучма, двоє представників ОБСЄ, у тому числі спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, а також посол Росії Михайло Зурабов, голова «Українського вибору» Медведчук, народний депутат від партії регіонів Нестор Шуфрич, один з лідерів визнаної терористичною організації «ДНР» Олександр Бородай, лідер проросійського руху «Південний схід», оголошений у розшук Олег Царьов.

Після цих переговорів сепаратисти заявили, що готові пристати на перемир’я і зупинити вогонь до 27 червня.

Тим часом, речник антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив, що бойовики не припиняють обстрілів позицій українських силовиків.

XS
SM
MD
LG