Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не виключає скасування перемир’я


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко не виключає, що режим припинення вогню може бути скасований достроково, зважаючи на постійне його порушення контрольованими ззовні бойовиками.

«24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даним у Донецьку на зустрічі з представниками тристоронньої контактної групи, збили гелікоптер Збройних сил України і спричинили смерть дев’яти людей. З моменту оголошення мирного плану президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українських військових», – повідомила у вівторок прес-служба президента України.

У повідомленні також зазначено, що Порошенко увечері 24 червня під час зустрічі з керівниками силових структур віддав наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь.

Президент сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участі канцлера Німеччини Анґели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна, йдеться в повідомленні.

Порошенко розраховує, що наслідком цієї розмови стануть практичні кроки Росії із забезпечення роззброєння і відкликання найманців з території України, а також запровадження надійного режиму безпеки на кордоні.

Минулої п’ятниці президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на Донбасі 27 червня. Вчора сепаратисти заявили, що готові пристати на перемир’я. але, за даними української влади, напади тривають. Зокрема, керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов повідомив, що бойовики під Слов’янськом сьогодні збили український вертоліт Мі-8. За попередніми даними, всі дев’ять людей, які перебували на борту, загинули.

XS
SM
MD
LG