Доступність посилання

ТОП новини

Держветфітослужба: Росія поширила неправдиві дані про поширення шкідника кукурудзи в Україні


Площа поширення західного кукурудзяного жука в Україні, через який Росія погрожує заборонити постачання рослинницької продукції з країни, на 1 січня 2014 року становила 33 тисячі гектарів, а не 72 тисячі, як стверджує Россільгоспнагляд. Про це повідомляє Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України.

«Ці дані загальнодоступні, і тому залишається тільки здогадуватися, з якою метою російська сторона повідомила про завищену більш ніж удвічі площу розповсюдження західного кукурудзяного жука в Україні», – відзначає служба.

При цьому наголошується, що щорічно фахівці Держветфітослужби проводять обстеження для виявлення карантинних організмів, зокрема західного кукурудзяного жука.

У відомстві заявляють, що результати моніторингу посівів кукурудзи на предмет виявлення цього шкідника цього року стануть відомі в середині липня – початку серпня.

«У разі виявлення ЗКЖ на території України застосовуються всі необхідні заходи для ліквідації первинного вогнища відповідно до наявних фітосанітарним законодавством. Для цього передбачено запобіжні, організаційні, агротехнічні, біологічні, хімічні заходи, а також використання стійких сортів», – наголошує Держветфітослужба.

Россільгоспнагляд 23 червня заявив, що може заборонити поставки продукції рослинництва з України через поширення на її території західного кукурудзяного жука. Першою під обмеження може потрапити кукурудза.

XS
SM
MD
LG