Доступність посилання

ТОП новини

Міліція запобігла терактам в Одесі – Аваков


Міністерство внутрішніх справ запобігло кільком терактам в Одесі. Про це заявив міністр Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

Правоохоронці затримали двох молодиків, у яких вилучили три вибухові пристрої. Один саморобний вибуховий пристрій вони намагалися пронести до місця проведення мітингу біля консульства Росії. Ще два пристрої співробітники міліції виявили пізніше.

За словами Авакова, затримані особи планували здійснити теракт ще в той день, коли в Одесі згадували жертв подій, що відбулися 2 травня в місцевому Будинку профспілок.

Завдяки вжитим правоохоронцями заходам із безпеки в місцях скупчення людей зловмисники не наважилися на вчинення злочину. Пізніше вони спробували здійснити задумане під час мітингу біля консульства Росії в Одесі, однак їх затримали правоохоронці.

Аваков зазначив, що один із вибухових пристроїв був виготовлений технічно грамотно і мав досить велику потужність.

16 червня під час пікетування консульства Росії в Одесі постраждала одна людина. Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС в Одеській області, співробітники міліції на розі вулиць Посмітного і Генуезької затримали двох чоловіків із пакетом, у якому знаходився предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій. Цих осіб затримали неподалік від консульства Росії в Одесі, де в цей час проходив мітинг.

XS
SM
MD
LG