Доступність посилання

ТОП новини

У Донецькій області затримали координатора бойовиків – СБУ


Бійці батальйону територіальної оборони на одному з блокпостів у Мар’їнському районі Донецької області 20 червня затримали координатора угруповання «Донецька народна республіка» – 57-річну громадянку «М».

Як повідомили в прес-центрі управління СБУ в Дніпропетровській області, жінка мала при собі мандати з підписами ватажків «ДНР», яку влада визнає терористичною організацією. Зараз затриману передали представникам СБУ.

«За наявними мандатами вона є представником терористів, їх координатором у Мар’їнському та Великоновосілківському районах Донецької області», – йдеться у повідомленні відомства.

За наявними даними, громадянка «М» підбурювала місцевих жителів до непокори законній владі України, закликала до від’єднання Донецької області від України та входження її до складу Росії, вербувала жителів області для участі в бандитських формуваннях.

Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили примірники агітаційної газети «Новороссия», листівки сепаратистського змісту і гранату РГД-5.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за статтею «замах на злочин», «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади» і «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

XS
SM
MD
LG