Доступність посилання

ТОП новини

Меркель запропонувала зробити Медведчука посередником на переговорах


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Канцлер Німеччини Анґела Меркель запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення роботи тристоронньої контактної групи у складі Леоніда Кучма, Хайді Тальявіні, Михайла Зурабова виконував Віктор Медведчук. Як повідомляє прес-служба президента України, про це йшлося під час чотиристоронньої телефонної розмови за участі президента України, канцлера Німеччини, президента Франції і президента Росії.

За повідомленням, Порошенко й інші учасники розмови погодилися з пропозицією Меркель.

Сторони домовились продовжити розмову в даному форматі у четвер 26 червня, повідомляє пре-служба президента.

У Донецьку 23 червня пройшли переговори щодо реалізації мирного плану Порошенка з урегулювання конфлікту на сході України.

У зустрічі в будівлі облдержадміністрації, зокрема взяли участь екс-президент Кучма, двоє представників ОБСЄ, у тому числі спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, а також посол Росії Михайло Зурабов, голова «Українського вибору» Медведчук, народний депутат від партії регіонів Нестор Шуфрич, один з лідерів визнаної терористичною організації «ДНР» Олександр Бородай, лідер проросійського руху «Південний схід», оголошений у розшук Олег Царьов.

У РНБО не змогли прокоментувати участі Медведчука в цих переговорах, в ОБСЄ заявили, що він виступав представником від «ДНР» і «ЛНР». Сам же Медведчук вчора заявив, що веде переговори з лідерами бойовиків, а не представляє їхні інтереси.

XS
SM
MD
LG