Доступність посилання

ТОП новини

В Україні підроблених товарів більш ніж на мільярд доларів – альянс по боротьбі з підробками


За оцінками Українського альянсу по боротьбі з підробками і піратством, щорічні обсяги підроблених товарів на українському ринку складають близько 1,3 мільярда доларів.

За словами віце-президента альянсу Антоніни Пахаренко-Андерсон, захист інтелектуальної власності є одним із напрямків, який може зробити Україну найбільш привабливою для інвесторів, оскільки без інвесторів повноцінний розвитку держави неможливий. Про це вона заявила в ході презентації у Києві доповіді Міжнародної торгової палати (ICC) і Бізнес-ініціативи із зупинення підробок і піратства (ВASCAP).

У доповіді містяться рекомендації для уряду України щодо вдосконалення кримінального і кримінально-процесуального законодавства й інші пропозиції з охорони інтелектуальної власності.

За словами директора ВASCAP Джефрі Харді, Україна має одну із найбільш незахищених систем захисту інтелектуальної власності, що негативно впливає на економічні показники держави і зайнятість. Він висловив сподівання, що уряд України врахує результати доповіді при проведенні реформ.

XS
SM
MD
LG