Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала групу, що готувала теракти і вербувала бойовиків на схід


Служба безпеки України затримала у Дніпропетровську злочинну групу, яка готувала теракти і вербували українців для участі у збройних конфліктах на сході країни, а також мала намір створити так звану «Дніпропетровську народну республіку».

Як повідомляє прес-центр СБУ, 24 червня співробітники спецслужби затримали шістьох місцевих жителів – активних учасників угруповання.

Члени групи через соціальні мережі поширювали публічні заклики до порушення територіальної цілісності України, а також формували з місцевих жителів групи для відправки в спецтабори з метою проходження бойової підготовки, йдеться в повідомленні.

«За словами затриманих, їх метою було створення «Дніпропетровської народної республіки» на підтримку терористів, що діють у Луганській і Донецькій областях, з якими вони підтримували прямі контакти», – зазначили в СБУ.

Під час обшуків помешкань затриманих правоохоронці знайшли і вилучили вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми здійснення терактів у Дніпропетровську, листівки із закликами до насильницької зміни влади і порушення територіальної цілісності України.

СБУ повідомляє про початок кримінального провадження за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» і «теракт».

XS
SM
MD
LG