Доступність посилання

ТОП новини

Підприємець Данилів звернувся до Порошенка як «в’язень Януковича»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Український підприємець і громадський діяч Василь Данилів закликає президента України Петра Порошенка взяти під особистий контроль розслідування справи, за якою його звинувачують у причетності до умисного вбивства.

На думку Василя Даниліва, він став в’язнем «режиму Януковича». Підприємець наголошує, що його змушували давати свідчення проти тодішніх лідерів опозиції, а коли він відмовився, то справу сфабрикували.

Василя Даниліва разом із групою інших осіб затримали в Києві 15 липня 2012 року за підозрою у причетності до замаху на вбивство колишнього віце-президента «Родовід-банку» і співзасновника банку «Союз» Сергія Дядечка.

Відтоді Даниліва, за його свідченням, переводили з СІЗО у різних містах, серед яких Київ, Кривий Ріг, Житомир і Донецьк, однак вироку суду досі немає.

Лист-звернення до президента України сьогодні оприлюднив сайт міжнародної громадської організації «Українська європейська перспектива» у Празі, співзасновником якої є Василь Данилів.

У листі до Порошенка він наголошує, що через цю організацію, попри ув’язнення, активно підтримував Революцію Гідності в Києві та заснував у Донецьку громадську організацію «Єдиний центр справедливості», що сприяє єдності України.

Данилів не уточнює, в якій формі він надавав цю підтримку.

До затримання Данилів був відомий у Чехії як один з найбільших українських підприємців та меценатів.

XS
SM
MD
LG