Доступність посилання

ТОП новини

У Сумах протестували проти фінансування проросійських таборів


Громадськість Сум пікетувала проти фінансування проросійських таборів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

У Сумах декілька десятків активістів і представників громадських організацій пікетували обладміністрацію з вимогою не фінансувати проросійські організації та їхні проекти.

За словами громадського діяча Андрія Рибалки, активісти отримали інформацію, що керівництво області і управління молоді та спорту збирається фінансувати дитячий табір «Мужність» однойменного військово-патріотичного клубу, який, на їхню думку, сповідує проросійські настрої.

На сторінці клубу «Мужності» в соціальній мережі «vk.com» активісти знайшли фотографії, де учасники організації, в тому числі діти і підлітки, беруть участь у політичних заходах з символікою Партії регіонів. А також фото вихованців клубу на фоні російських прапорів і плакатів з «георгіївськими» стрічками.

На зустріч до протестувальників вийшли радник голови Сумської ОДА Віктор Бобиренко, начальник обласного управління молоді та спорту Дмитро Лантушенко і його заступник Олександр Кукса. Усі троє запевнили, що фінансувати подібні табори держбюджет не буде.

Дмитро Лантушенко також повідомив, що керівництво табору зверталося до управління з проханням виділити з державного бюджету кошти на їх фінансування, але «Мужності» відмовили через неповний пакет необхідних документів.

Декілька років поспіль Сумське обласне управління молоді і спорту сприяло фінансуванню дитячого табору військово-патріотичного виховання «Мужність», який проводить спільні заходи патріотичного виховання з однойменним клубом у російському Курську.

XS
SM
MD
LG