Доступність посилання

ТОП новини

На Кіровоградщині на території нафтопереробного заводу затримали 9 членів «Правого сектору»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

На Кіровоградщині на території нафтопереробного заводу в місті Долинська затримали дев’ятьох дніпропетровців, членів «Правого сектору», підтвердили сьогодні Радіо Свобода у Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За оприлюдненими даними, раніше штаб національного захисту звернувся до «Правого сектора» з метою перевірити факти фінансування власниками та керівництвом Долинського нафтопереробного заводу в Кіровоградській області сепаратизму та тероризму на Донбасі.

«Під час виїзду групи спецпідрозділу «Січ» «Правого сектору» до Долинського НПЗ було виявлено, що вказане підприємство належить одному з членів «сім’ї» Януковичів – регіоналові Руслану Циплакову, який переховується наразі у Москві і є рідним братом Сергія Циплакова – одного з керівників терористичного угрупування «ДНР», – заявили у штабі.

За повідомленням штабу, натомість на вимогу місцевої прокуратури кримінальне провадження було порушено проти самих членів «Правого сектору», які приїхали на підприємство.

Штаб національного захисту Дніпропетровської області зажадав від прокуратури Кіровоградщини звільнення 9 затриманих членів «Правого сектору», відставки прокурора Кіровоградської області та початку кримінального провадження «за фактом фінансування тероризму та його покривання високопоставленими працівниками органів прокуратури».

Водночас у прокуратурі Кіровоградської області заявили, що вчора вранці на територію Долинського нафтопереробного підприємства «увірвалася група невідомих озброєних осіб» у складі 9 осіб.

«На місце події оперативно прибули керівники силових відомств регіону, в тому числі і прокурор області Сергій Жолонко, слідчі та представники органів державної влади. На даний час чоловіків роззброєно, їхні особи встановлюються. На місці події працює слідчо-оперативна група», – мовиться у повідомленні прокуратури.

Тим часом у Дніпропетровській обласній організації «Правого сектору» сьогодні повідомили, що мобілізовують активістів регіону, щоб уже сьогодні їхати до Кіровограда на пікетування місцевої прокуратури з вимогами звільнити однопартійців.

XS
SM
MD
LG