Доступність посилання

ТОП новини

Росія пропускає бойовиків до України, а тих, хто їде назад, знищує – прикордонники


Проросійський бойовик на офіційно закритому пункті пропуску «Ізварине» в Луганській області, архівне фото
Проросійський бойовик на офіційно закритому пункті пропуску «Ізварине» в Луганській області, архівне фото

Росія продовжує не виконувати угоду з Україною щодо припинення пропуску осіб та вантажів у тимчасово закритих пунктах пропуску в Луганській та Донецькій областях, заявила сьогодні Державна прикордонна служба України.

При цьому, мовиться в повідомленні, відмічається такий принцип діяльності прикордонної служби Росії: «бойовиків, які в’їжджають із Росії в Україну, впускають не помічаючи, а у зворотному напрямку – знищують».

Зокрема, повідомляють прикордонники, вчора неподалік села Провалля Свердловського району Луганської області, безпосередньо біля лінії кордону, «російські прикордонники розстріляли автомобіль «Газель», у якому перебували громадяни Росії, що брали участь у бойових діях на території України на боці терористів».

Таку ж інформацію підтвердили і в Раді національної безпеки і оборони. Речник Інформаційно-аналітичного центру при РНБО Андрій Лисенко, повідомляючи сьогодні про цей випадок, додав, що всіх пасажирів розстріляного автомобіля було знищено, точна кількість загиблих наразі не відома.

Українські силовики наразі не контролюють значної частини ділянки кордону з Росією на частині території Луганської області, яку фактично контролюють збройні проросійські сепаратисти. Пункти пропуску через державний кордон на цій ділянці офіційно закриті рішенням українського уряду. Україна вже не раз звинувачувала Росію, що вона всупереч своїм договірним зобов’язанням не забезпечує закриття цих пунктів зі свого боку і далі пропускає людей через ці пункти пропуску, які з українського боку контролюють сепаратисти.

XS
SM
MD
LG