Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики не знають реальної ситуації й діють на власний розсуд – Юлдашев


Бойовики діють на свій розсуд й Гіркін, Безлєр, Болотов для них не авторитет – Юлдашев
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

Колишній заручник бойовиків Темур Юлдашев, який 35 діб провів у приміщенні Луганського СБУ, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що люди, яких називають лідерами збройних сепаратистів, не є авторитетами для багатьох бойовиків.

«Принаймні, серед тих людей, які тримали мене у полоні, Гіркін, Безлєр і навіть їхній Болотов не є авторитетами. Люди з автоматами діють на власний розсуд. Вони не розуміють, що реально відбувається, але дехто вже починає прозрівати», – сказав Юлдашев.

З огляду на це він не захотів прогнозувати, наскільки ефективним інструментом може стати оголошене президентом України припинення вогню. Юлдашев наголосив, що навіть після успіху антитерористичної операції «війна за Україну не завершиться, і за Луганщину тим більше». «Треба буде ще стільки сил, щоб вилучити всі ці «стволи», які «гуляють» по області, щоб донести до людей, що краще нам жити разом, аніж проливати кров один одного», – додав він.

Адже, за словами колишнього керівника добровольчого загону Луганська, «люди там не тільки живуть у пеклі, вони ще й зовсім не розуміють, що відбувається».

Темур Юлдашев також розповів, що бойовикам показують ролики, на яких «якісь люди відрізають іншим голови, і кажуть, що це бандерівці».

Юлдашева взяли в заручники 28 квітня, коли очолюваний ним загін луганської самооборони потрапив в оточення сепаратистів у місті Щастя. Юлдашев домовився, щоб в обмін на його свободу бійців відпустили. У полоні бойовиків відомий у Луганську спортсмен, майстер спорту з пауер-ліфтингу, провів 35 днів.

Інтерв’ю з Темуром Юлдашевим повністю:

XS
SM
MD
LG