Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче предметної розмови з Росією щодо ЗВТ з Євросоюзом – МЗС


Україна готова дати конкретні відповіді Росії з приводу створення зони вільної торгівлі між Україною й Євросоюзом, наразі ж із боку Москви конкретних запитань немає, заявила сьогодні перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко під час брифінгу у кризовому медіа-центрі.

«Пропозиція провести консультації надійшла від Російської Федерації, і ми (Україна) вирішили не ховатись, і якщо існують певні занепокоєння – дати роз’яснення. Єдине побажання, яке ми висловили – ми не хочемо консультацій заради консультацій. У нас інший предметно-технічний підхід: мають бути конкретні запитання від російської сторони – і ми предметно на них відповідаємо. Тобто, ми не обмінюємось якимось політичним тролінгом, а ми предметно говоримо про те, кого що турбує», – наголосила Галібаренко.

За її словами, українці готові з цифрами і фактами довести російській стороні, що створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС не зашкодить інтересам Росії.

Тим часом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова вести консультації з питань асоціації країн – членів СНД з ЄС. Але якщо ці договори негативно позначаться на роботі зони вільної торгівлі СНД, Росія залишає за собою право «вживати захисних заходів», заявив Лавров.

Раніше президент європейської комісії Жозе Мануел Баррозу повідомляв, що консультації між ЄС, Росією й Україною, яка 27 червня має підписати економічні частини угоди про асоціацію з Євросоюзом, заплановані на 11 липня. Цього дня, крім України, консультації з російською стороною проводитимуть Грузія і Молдова.

XS
SM
MD
LG