Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі вшановують День кримськотатарського прапора (трансляцію завершено)


У Сімферополі в окупованому Росією Криму сьогодні відбуваються святкові заходи з нагоди Дня кримськотатарського прапора. Через заборону святкувати в центрі міста свято відбувається в одному з мікрорайонів, Фонтани, на майданчику перед недобудованою школою.

Серед заходів – дитячий конкурс малюнку на асфальті «Bizim taraf» («Наш край»), фотоконкурс «Bayrağım» («Мій прапор»), кулінарний конкурс, виставки праць майстрів народного декоративно-прикладного мистецтва, спортивні змагання, конкурс «Bilgi quveti» («Сила знань»), майстер-клас із гончарного мистецтва.

На завершення ввечері відбудеться святковий концерт із участю артистів кримськотатарської естради і фольклорних колективів.

Сайт Радіо Свобода разом із проектом «Крим.Реалії» веде пряму трансляцію з місць святкувань.

Сьогодні вдень на підтримку кримських татар у Дитячому парку Сімферополя відбувся флешмоб у вишиванках. Жінки з дітьми й дорослі гуляли в одязі з національними елементами, тримаючи кримськотатарські й українські прапори.

Акція на підтримку Дня кримськотатарського прапора відбувається сьогодні і в Києві: у столиці ввечері відбудеться автопробіг центром міста.

Також кримськотатарський прапор вшанують і у столиці Грузії Тбілісі, біля колишньої будівлі парламенту.

Прапор кримських татар – полотно блакитного кольору з золотим зображенням традиційного знака-тамги. День кримськотатарського прапора запровадили 2009 року.

XS
SM
MD
LG