Доступність посилання

ТОП новини

Царьов очолив «парламент союзу «ДНР» і «ЛНР»


Олег Царьов
Олег Царьов

Олег Царьов, який перебуває у розшуку, очолив сьогодні «парламент Союзу народних республік». Про це він сам написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сесія» відбулася сьогодні в Донецьку.

Учора незаконні проросійські сепаратистські збройні угруповання «Луганська народна республіка» і «Донецька народна республіка», які називають себе «державами», а Україна визнає терористичними організаціями, проголосили своє чергове об’єднання, яке цього разу назвали «союзом народних республік».

Заступник керівника парламентської фракції Партії регіонів Олег Царьов був кандидатом у президенти України на минулих президентських виборах, проте 1 травня його представник вніс до Центрвиборчкому подання про зняття з передвиборних перегонів.

Представники парламентської більшості неодноразово стверджували, що Царьов співпрацює із сепаратистами на сході України, а в його діях є зазіхання територіальну цілісність і суверенітет України.

29 травня Генпрокуратура внесла до парламенту подання про притягнення Царьова до карної відповідальності і затримання його для обрання запобіжного заходу. 3 червня парламентарі позбавили його депутатської недоторканності і дали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності. Крім того, парламент дав згоду на затримання Царьова й обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Органи прокуратури відкрили низку кримінальних проваджень проти Царьова за заклики до сепаратизму.

XS
SM
MD
LG