Доступність посилання

ТОП новини

Керівник російського «Лукойлу»: санкції проти Росії відчутні


Вагіт Алекперов
Вагіт Алекперов

Санкції, які Захід запровадив проти Росії через її анексію українського Криму і втручання на Сході України, відобразилися на всіх великих російських компаніях, заявив співвласник і президент російської нафтової компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов в оприлюдненому сьогодні інтерв’ю.

Ці санкції, зокрема, знизили рейтинги таких компаній, як «Лукойл», «Газпром» чи «Роснєфть», переважно на одну позначку, визнав він в інтерв’ю російському виданню «Ведомости».

За його словами, це зниження рейтингу, у свою чергу, відображається на капіталізації компаній і можливостях їхнього доступу до фінансових ринків.

Він додав, що «Лукойл», зокрема, був змушений перенести розміщення євробондів на осінь. Так порадили банки-організатори у сподіванні, що до осені рейтинг, можливо, знову зміниться на краще, сказав керівник однієї з найбільших нафтогазових компаній Росії.

«Хтось може говорити «не відобразилось, не відобразилось», але санкції все одно відображаються на всіх!» – сказав Алекперов.

Його слова стали дисонансом до заяв низки інших російських підприємців, які стверджували, що санкції Заходу мало вплинули на них.

XS
SM
MD
LG