Доступність посилання

ТОП новини

Українська криза в мемах: від «візитівки Яроша» до кролика-сепаратиста


Українська криза спровокувала цілу хвилю мемів в інтернеті, деякі з них із гумором, інші образливі, але всі вони дуже політичні. До вашої уваги деякі з найбільш популярних.

Українські лідери – «неонацисти»

Улюбленим мемом проросійських користувачів інтернету є твердження, популярне в Росії, що політики, які прийшли до влади в Україні після Майдану, наближені до неонацистських груп.

Килимки для взуття

Так, в Україні навіть килимки для витирання взуття подалися у політику!

Ось килимок, який запрошує витирати ноги об колишнього президента України Віктора Януковича.

«Щоб килимок не забруднився», – говориться під картинкою, на якій зображено американський прапор на підлозі при вході до помешкання. Люди, які в ньому живуть, вочевидь, вважають, що Вашингтон занадто підтримує нову українську владу.

Газова криза

Україна нині втягнута в третю «газову війну» з Росією, яка значно підняла ціну на газ для України після зміни влади у Києві, а нині взагалі припинила поставки газу через суперечки щодо ціни на нього та виплату українських енергетичних боргів. На одному з проросійських мемів зображено «вишиватник» – такий собі ватник із вишиваним візерунком на грудях як в української традиційної вишиванки. Ціна – 999 гривень і 99 копійок.

Інший мем висміює Україну, яка, мовляв, краде російський газ. Прем’єр Арсеній Яценюк біля труби буквально смокче російський газ.

І хоча офіційна Москва заперечує, що Україна краде газ, який йде українською територією до Європи, але в сприйнятті багатьох саме це нині і відбувається.

«Путін х**ло»

Гасло багатьох українських політичних активістів, нещодавно озвучене під посольством у Києві тодішнім виконувачем обов’язки міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, надихнуло багатьох авторів мемів.

«Візитівка Яроша»

Дуже популярним серед мемів є посилання на російські твердження, що візитівка лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша була нібито знайдена на місці інциденту з перестрілкою у Слов’янську.

Українські користувачі інтернету активно висміюють «візитівку Яроша», яку було «знайдено» навіть на місці падіння російської космічної ракети після невдалого пуску у травні.

А також «візитівку Яроша» знаходять скрізь, де Росії та її лідерам не таланить.

«Рятуйте мешканців Донбасу» (від України)

Мешканці Східної України, які виступають проти антитерористичної операції українських силовиків проти озброєних сепаратистів, зображують себе на мемах, – а часто й своїх дітей – із плакатом «Врятуйте Донбас від української армії».

«Рятуйте мешканців Донбасу» (від Росії)

Проукраїнські активісти мають меми проти Росії, також закликаючи рятувати їхній регіон від озброєних сепаратистів і Москви.

Тваринки-сепаратисти

Симпатики проросійських сепаратистів, використовуючи хештаг #сепаратяка залучають домашніх тваринок – як-то псів, котів і навіть кроликів – до своєї політичної справи. На тваринок вішають георгієвські стрічки, які стали символом сепаратистів на Донбасі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG