Доступність посилання

ТОП новини

Українських бізнесменів закликали до «благодійного патріотичного самооподаткування»


Представники української інтелігенції звернулися до великого бізнесу здійснити «благодійне патріотичне самооподаткування» на потреби української армії у зв’язку із ситуацією в країні. Про це вони заявили на прес-конференції у Києві.

Як йдеться у зверненні, за умов поганого матеріально-технічного становища Збройних сил українська громадськість розпочала збір коштів для закупівлі необхідних засобів індивідуального захисту, медикаменти, бронежилети.

Проте, як йдеться далі у зверненні, усе це робиться переважно зусиллями простих громадян, дрібного і середнього бізнесу, натомість значна частина великого бізнесу «не несе належної частки тягаря».

Як заявив виконавчий директор Фонду оборони України Олексій Кляшторний, без допомоги великого бізнесу не обійтися, оскільки належне спорядження військових, реанімаційне обладнання є досить коштовним.

За його словами, фонд буде інформувати громадськість про те, як бізнесмени реагуватимуть на цю ініціативу.

Підняття патріотичного духу і надання моральної підтримки українським військовим є важливою складовою бойової готовності українського війська, заявив Радіо Свобода інший учасник прес-конференції, громадський діяч, бард Володимир Гонський.

За його словами, творча група, до якої входять багато знаних артистів і митців за сприяння Міноборони провела більш ніж 50 концертів у військових частинах і підрозділах і найближчим часом має намір вирушити на Луганщину й Донеччину.

XS
SM
MD
LG