Доступність посилання

ТОП новини

Військовослужбовці відбивають третій штурм військової частини у Донецьку – Нацгвардія


Сьогодні о 22:15, розпочався третій штурм з боку бойовиків військової частини 3004 Національної гвардії України, що дислокується у Донецьку, повідомляє сайт Нацгвардії.

За повідомленням, обстріл території військового містечка ведеться з бронетехніки й автоматичної зброї. «Військовослужбовці Національної гвардії України героїчно відбивають штурм нападників і проявляють мужність і стійкість, захищаючи військову частину», – йдеться в повідомленні.

Про поранених чи загиблих у Нацгвардії не кажуть.

Тим часом, на сайті Національної гвардії з’явилося звернення її командувача Степана Полторака, який заявив, що у зв’язку з нападом на частину «наказує у разі подальшої ескалації конфлікту і спробі нападу на територію військового містечка дати гідну відповідь злочинцям».

Раніше сьогодні у Нацгвардії повідомили, що близько двохсот озброєних бойовиків, що назвали себе угрупованням «Кальміус», підійшли до військової частини з ультиматумом передати зброю і перейти на бік сепаратистів.

За повідомленням, бойовики мали на озброєнні автомати, гранатомети, міномети, великокаліберні кулемети і БРДМ. На вимоги бойовиків здатися скласти зброю – військовослужбовці «відповіли категоричною відмовою». Після цього почався штурм частини, першу спробу відбили, повідомили в Нацгвардії.

За повідомленням, з боку нападників п’ять осіб були поранені. Військовослужбовці під час штурму не постраждали.

Згодом у Нацгвардії повідомили, що о 21:00 бойовики з мінометів обстріляли військове містечко частини у Донецьку.

XS
SM
MD
LG