Доступність посилання

ТОП новини

Лобіст Тимошенко у США: конфлікт в Україні надовго


Сполучені Штати та ЄС мають усвідомити, що розв'язання кризи в Україні забере декілька років і треба приготуватись допомагати Україні на довготривалий термін. Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив Джим Слетері – один з впливових лобістів на капітолійському пагорбі, який останніми роками представляв інтереси Юлії Тимошенко.

Джим Слетері – колишній конгресмен, друг президента Клінтона, після завершення політичної кар'єри залишається активним учасником політичного життя Вашингтона. Декілька останніх років він представляв в американській столиці інтереси Юлії Тимошенко. Сьогодні каже, що щасливий, що Верховний суд України зняв з Юлії Тимошенко звинувачення, і закликає її та усіх українських політиків забути про особисті інтереси та працювати на Україну.

«Усі ці лідери мають забути про політичні розбіжності і згадати що їх об'єднує. Віддасть вільній, єдиній, демократичній, процвітаючій Україні набагато важливіше, ніж дрібні розбіжності, які можуть їх розділяти. І я переконаний, що сьогоднішня група лідерів має унікальні можливості досягти цього», – сказав Слетері.

Першочерговим завданням, за словами багаторічного американського конгресмена, має бути боротьба з корупцією.

«Нові політичні лідери мають бути віддаданими завданню зробити все, що в їх силах, щоб побороти цю жахливу корупцію. Перше, що їм треба зробити – це найняти західну юридичну компанію, щоб запровадити закони за прикладом американського закону про боротьбу з практикою корупції за кордоном. Ці закони є також важливими і їх запровадження відкриє двері для інвестицій. І якщо Україна пройде через сьогоднішні труднощі, їм треба знайти шлях залучення великих західних інвестицій», – переконаний Джим Слетері.

Вашингтонський лоббіст також каже, що Сполучені Штати, які є лідерами у зусиллях запровадити свіжі санкції щодо Росії за її агресію проти України, не можуть діяти самостійно. Європа має грати більш вагому роль у цьому процесі.

Джим Слетері каже:

«Сполучені Штати не можуть бути найгрізнішим поліцейським. Європа має визначитись наскільки серйозною є загроза. Вони мають чітко аналізувати куди все це іде і якою має бути справжня мета Путіна».

На думку Джима Слетері, мета Путіна – відновлення Російської імперії. Також він налогошує на важливій ролі церкви у сьогоднішньому протистоянні і закликає Патріарха Кирила пригадати – якому богу він молиться.

«Я вважаю, що люди у світі мають знати, що Російська православна церква і Патріарх Кирил, мяко кажучи, не відіграють ролі миротворця, і я б закликав його та інших релігійних лідерів в Україні бути голосом миру, поки ситуація не вийшла з-під контролю», – переконаний колишній конгресмен.

Європа та США, на його думку, мають бути готовими допомагати Україні в довготривалій перспективі, бо залагодження конфлікту і стабілізація України забере не один рік.

«Допомога Україні має передбачати пряму фінансову підтримку. Вона також має передбачати військову допомогу, військове обладнання – від бронежелетів, шоломів, іншого захисного обладнання – до можливо, протитанкового обладнання, зброї, щоб захищатись від агресії на Сході. І я переконаний, що докази чітко вказують на те, що саме Російська Федерація і президент Путін поставляють зброю цим агресивним сепаратистам чи терористам на сході України. Захід має чітко це визнати і бути готовим надавати допомогу для того, щоб українці могли захиститись з боку російської агресії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG